Avantajele de a fi membru intr-un sindicat

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Follow by Email

Sindicatul Solidaritaea Soferilor Drumuri Bune (SSDB)  este o organizatie sindicală romanească ce reuneste angajati din sectorul transportului de marfa, soferi şi alte categorii de angajati din sector.

În tările in care uniunile sindicale sunt slabe, la fel va fi si situatia angajatilor: salarii scazute, un numar ridicat de accidente la locul de munca și angajatii au mai putină influenta asupra vietii lor profesionale. Singura garantie pentru a mentine beneficiile pe care le avem este ca lucratorii sa fi e organizati în uniuni sindicale.

SSDB a fost creat pentru a raspunde nevoii unei mai  bune reprezentari a membrilor sai in raport cu firmele angajatoare. Un membru de sindicat cu viziune trebuie sa cunoasca atat obligatiile profesionale cat şi drepturile ce ii revin. Sunt situatii când problemele apar datorita necunoasterii drepturilor de catre membrii de sindicat si astfel, uneori pun mai mult pret pe zvonuri. De fiecare dată este bine de verificat orice informatie, pentru că uneori aceasta poate fi gresita, incompletă sau la nivel de zvon. Prin intermediul Sindicatului Solidaritatea Soferilor Drumuri Bune, membrii vor beneficia de acces la informatii cu privire la legislatia socială şi de muncă din UE aplicabilă situatiei soferilor, acces la informatii privitoare la legislatia din domeniul transportului rutier şi la modul în care acestea sunt implementate în alte state membre UE. Vom face tot posibilul ca prin intermediul negocierilor sau prin acţiune în instanţă sa aparam interesele, drepturile si demnitatea membrilor organizatiei noastre.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.